If you get the inner call to practice Yoga, don’t waste anytime, go on and move closer to yourself!

Mijn naam is Jutta Olbrich, ik ben geboren in 1963 in Duitsland, door de liefde ben ik in 1995 naar Nederland verhuisd, ik leef samen met mijn man in Noordwijk.

Tijdens een reis van 3 maanden in het jaar 2002 door Thailand en Cambodja kwam ik “toevallig” in aanraking met Yoga. Ik volgde Kriya Hatha Yoga en Preksha Meditatie lessen bij Hathayoga Centre Chiangmai van Marcel Kraushaar.

Diep onder de indruk wat er met mij gebeurde van binnenuit ben ik terug in Nederland op zoek gegaan naar geschikte Yoga lessen en begonnen met mijn eigen yogabeoefening.

Meerdere malen keerde ik terug naar Thailand om daar lessen te volgen.

Mijn zoektocht ging verder, van binnen uit was er de behoefte om me meer te verdiepen in Yogafilosofie, Boeddhisme, Hindoeïsme.

De volgende stap op mijn pad was het volgen van een opleiding tot yoga-docent. Sinds 2011 ben ik verbonden aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven.

Tijdens de vierjarige opleiding heb ik mij o.a. verdiept in de modules Yoga Filosofie, Anatomie & Fysiologie, Yoga & Meditatie, en Ayurvedische Beginselen. Ik heb mijn studie afgerond met het specialisatiejaar Yoga voor Doelgroepen (ouderen, kinderen, jongeren, mensen met lichamelijke beperkingen en mensen met verstandelijke beperkingen). In juli 2016 ben ik afgestudeerd. In september 2017 ben ik de module Adem & Ademtherapie gaan volgen en heb deze succesvol afgerond in juni 2018. 2018: Bijscholingen Yoga voor Vata, Pitta, Kapha en De Vijf Tibetaanse Riten. 2019: Bijscholing Yoga Nidra, 2021: Bijscholing Meditatie Retraite, 2022: Bijscholing Savasana.

Yoga heeft mij persoonlijk veel gegeven en mijn leven verrijkt, ook al is de positieve uitwerking niet altijd tastbaar en meetbaar.

Yoga in Thailand

Naast de yoga werk ik part-time in een woonvoorziening met verstandelijk beperkte kinderen en jongeren. Het is het mijn passie om mensen in contact te laten komen met zich zelf en yoga op een toegankelijke manier voor iedereen aan te bieden.

Naast de lessen in mijn studio, workshops voor particulieren en bedrijven, geef ik op vrijdag ochtend yoga bij K&O in Katwijk.

Ik werk samen met:

Agnes Roethof-Akker

Mijn naam is Agnes Roethof-Akker. Ik ben in 1960 geboren in Amsterdam en woon momenteel in Mijdrecht met mijn partner Paul waarmee ik 2 mooie zonen heb.

Sinds oktober 2017 geef ik samen met Jutta Yoga voor Ouder & Kind en Yoga voor Kinderen in Noordwijk. Het geven van deze lessen is echt een feestje!

Vanaf mijn 7e jaar geniet ik van sporten en bewegen zoals: Turnen, Tennissen, Jazzballet, fitness en sinds de laatste jaren heb ik allerlei soorten yogalessen meegemaakt. Het mooie van Yoga is: hoe je ook meedoet, alles is goed zoals jij dat doet! Een fijne ontdekking!  

In al die jaren speelde ik met de gedachte dat yoga ook veel voor kinderen kan betekenen.
In 2013 heb ik de kinderyoga opleiding met goed gevolg afgerond bij Jip en Janneke Academie van Helen Purperhaart in Almere.

Kinderen hebben het best druk, krijgen veel prikkels in hun omgeving en hebben tegenwoordig ook een “volle” agenda. Met een kinderyogales kunnen zij spelenderwijs, met spel en creativiteit, zichzelf ontdekken, bewust worden van hun eigen lijf en rust in het hoofd ervaren. Sinds een paar jaar geef ik in de les ook Yoga-Nidra aan de kinderen. Een soort “slaapyoga”. De kinderen vinden dat heerlijk en kunnen zich goed ontspannen.Liesbeth Vlemmix

hatha yogadocente, kinderyogadocente, info volgt z.s.m.