If you get the inner call to practice Yoga, don’t waste anytime, go on and move closer to yourself!

Mijn naam is Jutta Olbrich, ik ben geboren in 1963 in Duitsland, door de liefde ben ik in 1995 naar Nederland verhuisd, ik leef samen met mijn man in Noordwijk.

Tijdens een reis van 3 maanden in het jaar 2002 door Thailand en Cambodja kwam ik “toevallig” in aanraking met Yoga. Ik volgde Kriya Hatha Yoga en Preksha Meditatie lessen bij Hathayoga Centre Chiangmai van Marcel Kraushaar.

Diep onder de indruk wat er met mij gebeurde van binnenuit ben ik terug in Nederland op zoek gegaan naar geschikte Yoga lessen en begonnen met mijn eigen yogabeoefening.

Meerdere malen keerde ik terug naar Thailand om daar lessen te volgen.

Mijn zoektocht ging verder, van binnen uit was er de behoefte om me meer te verdiepen in Yogafilosofie, Boeddhisme, Hindoeïsme.

De volgende stap op mijn pad was het volgen van een opleiding tot yoga-docent. Sinds 2011 ben ik verbonden aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven.

Tijdens de vierjarige opleiding heb ik mij o.a. verdiept in de modules Yoga Filosofie, Anatomie & Fysiologie, Yoga & Meditatie, en Ayurvedische Beginselen. Ik heb mijn studie afgerond met het specialisatiejaar Yoga voor Doelgroepen (ouderen, kinderen, jongeren, mensen met lichamelijke beperkingen en mensen met verstandelijke beperkingen). In juli 2016 ben ik afgestudeerd. In september 2017 ben ik de module Adem & Ademtherapie gaan volgen en heb deze succesvol afgerond in juni 2018. 2018: Bijscholingen Yoga voor Vata, Pitta, Kapha en De Vijf Tibetaanse Riten. 2019: Bijscholing Yoga Nidra

Yoga heeft mij persoonlijk veel gegeven en mijn leven verrijkt, ook al is de positieve uitwerking niet altijd tastbaar en meetbaar.

Yoga in Thailand

Naast de yoga werk ik part-time in een woonvoorziening met verstandelijk beperkte kinderen en jongeren. Het is het mijn passie om mensen in contact te laten komen met zich zelf en yoga op een toegankelijke manier voor iedereen aan te bieden.

Naast de lessen in mijn studio, workshops voor particulieren en bedrijven, geef ik op vrijdag ochtend yoga bij K&O in Katwijk.

Ik werk samen met:

Agnes Roethof-Akker

Mijn naam is Agnes Roethof-Akker, ik ben 58 jaar geleden geboren in Amsterdam en woon in Mijdrecht. Vanaf mijn 7jaar geniet ik van sporten en bewegen zoals: Turnen, Tenissen, Jazzballet en sinds de laatste 25 jaar heb ik allerlei soorten yogalessen meegemaakt. Het fijne van Yoga is: hoe je ook meedoet, alles is goed zoals jij dat doet!
Een fijne ontdekking!  

In al die jaren kreeg ik de gedachte dat yoga ook iets voor kinderen kan betekenen.
In 2013 heb ik de kinderyoga opleiding gevolgd bij Jip en Janneke Academie van Helen Purperhaart in Almere.

Bewegen maar ook bewust worden van je lijf en rust ervaren in je lijf. Kinderen hebben het best druk, krijgen veel prikkels in hun omgeving en hebben tegenwoordig ook een drukke agenda. Met een kinderyogales kunnen de kinderen spelenderwijs zichzelf ontdekken, bewustworden en rust ervaren. Sinds oktober 2017 geef ik samen met Jutta Yoga voor Ouder & Kind en Yoga voor Kinderen in Noordwijk. Het geven van deze lessen is echt een feestje! We doen yoga-oefeningen spelenderwijs , met spel en creativiteit leren de kinderen zichzelf kennen. De kinderen zijn enthousiast en lief, fijne groepen met een prima sfeer! Tot nu toe geven we 1 keer per maand op de zaterdag yoga. Het enthousiasme is zo groot dat de kinderen (en ouders) vaker willen. De plannen zijn dan ook om in 2019 twee zaterdagmiddagen yogales te gaan geven. Mijn lessen eindigen altijd met:
Namasté….Jij bent ook oké !