If you get the inner call to practice Yoga, don’t waste anytime, go on and move closer to yourself!

Mijn naam is Jutta Olbrich, ik ben geboren in 1963 in Duitsland, door de liefde ben ik in 1995 naar Nederland verhuisd, ik leef samen met mijn man in Noordwijk.

Tijdens een reis van 3 maanden in het jaar 2002 door Thailand en Cambodja kwam ik “toevallig” in aanraking met Yoga. Ik volgde Kriya Hatha Yoga en Preksha Meditatie lessen bij Hathayoga Centre Chiangmai van Marcel Kraushaar.

Diep onder de indruk wat er met mij gebeurde van binnenuit ben ik terug in Nederland op zoek gegaan naar geschikte Yoga lessen en begonnen met mijn eigen yogabeoefening.

Meerdere malen keerde ik terug naar Thailand om daar lessen te volgen.

Mijn zoektocht ging verder, van binnen uit was er de behoefte om me meer te verdiepen in Yogafilosofie, Boeddhisme, Hindoeïsme.

De volgende stap op mijn pad was het volgen van een opleiding tot yoga-docent. Sinds 2011 ben ik verbonden aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven.

Tijdens de vierjarige opleiding heb ik mij o.a. verdiept in de modules Yoga Filosofie, Anatomie & Fysiologie, Yoga & Meditatie, en Ayurvedische Beginselen. Ik heb mijn studie afgerond met het specialisatiejaar Yoga voor Doelgroepen (ouderen, kinderen, jongeren, mensen met lichamelijke beperkingen en mensen met verstandelijke beperkingen). In juli 2016 ben ik afgestudeerd. In september 2017 ben ik de module Adem & Ademtherapie gaan volgen en heb deze succesvol afgerond in juni 2018. 2018: Bijscholingen Yoga voor Vata, Pitta, Kapha en De Vijf Tibetaanse Riten. 2019: Bijscholing Yoga Nidra, 2021: Bijscholing Meditatie Retraite, 2022: Bijscholing Savasana.

Yoga heeft mij persoonlijk veel gegeven en mijn leven verrijkt, ook al is de positieve uitwerking niet altijd tastbaar en meetbaar.

Yoga in Thailand

Naast de yoga werk ik part-time in een woonvoorziening met verstandelijk beperkte kinderen en jongeren. Het is het mijn passie om mensen in contact te laten komen met zich zelf en yoga op een toegankelijke manier voor iedereen aan te bieden.

Ik werk samen met:

Sam van der Meij

Sam van der Meij is de naam… midden 60er!

Trotse opa van 2 kleinkinderen en 4 kleinhonden.

Begin van de 70er jaren begonnen met vechtsport,

80er jaren krijgskunst en

90er jaren verdieping en healing van de krijgskunst,

meer gericht op de Oosterse manier van gezond bewegen.

Streven naar een gezonde balans in je leven (Body and Mind).

Sam verzorgt regelmatig Qi Gong Workshops bij Yoga-Puur.


Liesbeth Vlemmix

Mijn naam is Liesbeth Vlemmix. Ik woon in Noordwijk samen met mijn partner, zoon en dochter.

Ik ben begonnen met de Kinderyoga-opleiding bij Helen Purperhart in eerste instantie om samen thuis met mijn destijds 2-jarig zoontje yogaoefeningen te doen.

Al tijdens mijn opleiding veranderde ik van gedachten, ik wilde dit met meerdere kinderen kunnen delen.

Een kinderyogales is heel gevarieerd, van warming-up, diverse houdingen van boom, hond, kat, leeuw, ademoefeningen, elkaars grenzen leren respecteren, groepsspelletjes, visualisaties/ontspanningsoefeningen, tekenen, Mandela’s kleuren noem maar op.

Al steekt een kind maar één ding op uit de les dan is dat al waardevol. Vaak krijg ik reacties van kinderen als “mijn hoofdpijn is weg” of “mijn hoofd is leeg” of gewoon “het was een hele leuke les”. Ik geniet van de spontane reacties van kinderen. 

Na de Kinderyoga-opleiding ben ik nu de 4-jarige Hatha yoga opleiding bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven aan het afronden.  

Cora de Jong

Docente Groepslessen Hatha en Yoga voor Ouderen