Reacties en ervaringen van cursisten die yoga lessen volgen bij YOGA PUUR

Vriendinnengroep uit Twente: Vriendinnen Dag. We hebben de workshop als erg plezierig ervaren en leerzaam ervaren. De combinatie van het lekkere weer en heerlijk ontspannen op het strand was top. We hebben geleerd wat yoga is en hoe het werkt. De voorbereiding was tot in de puntjes geregeld en daar willen we Jutta graag voor bedanken. We hebben een fantastisch weekend gehad in Noordwijk met de workshop als een van de hoogtepunten.

Jill: Yoga voor Bedrijven. Tijdens onze sales2daagse in Noordwijk wilden we de dag beginnen met een moment van bezinning op een manier waarbij iedereen mee zou kunnen doen. Wij vonden de website van Yoga-Puur en na het eerste telefoontje was ik al helemaal enthousiast. Jutta denkt mee en bereidt zich goed voor! Helaas sloeg het weer om waardoor we geen Yoga op het strand konden doen. Maar Jutta is flexibel en zorgde ervoor dat wij bij haar in haar yoga studio terecht konden. Wat een fijne ruimte en wat een fijne vrouw om yoga van te krijgen! Het hele team kwam Zen de ruimte uit en dat terwijl er een aantal mensen nog nooit een yoga les had gedaan. Bedankt Jutta.

Klein Vrouwennetwerk Den Haag e.o.:
Beste Jutta, we hebben afgelopen zondag genoten van jouw les Yoga en Meditatie. Voor een aantal was het een eerste kennismaking, voor een aantal bekend terrein, maar jouw rustgevende begeleiding was voor ons allemaal een weldaad. Ik kom in het voorjaar graag nog eens bij je terug voor de klankschalenreis. Ik heb je site gevonden met de zoektermen meditatie en Noordwijk. Je stond vrij bovenaan en je website sprak me direct aan; rustgevend met termen die me bekend voorkwamen. Nogmaals dank voor de fijne les! Fijne jaarwisseling

Helma: Vriendinnen Dag. Hoi Jutta, we hebben het ontzettend leuk ervaren de Yoga op het strand. Ook jouw uitleg omtrent de adem halen en de ontspanning die er kan zijn na inspanning heeft ons aan het denken gezet hoe vaak dit niet in balans is. Heerlijke inspirerende les en jouw gevoel van afstemming op de groep hebben we als zeer prettig ervaren. Dank je wel namens de Brabantse dames.

Vriendinnen Dag: Bedankt voor de heerlijke Yoga Workshop. het was inspirerend, inspannend en relaxed. Ik vond het fijn dat je gelijk na onze e-mail reageerde. En je gaf me gelijk het vertrouwen dat het goed zou komen. Goed dat je zo flexibel bent om wanneer het te koud voor Yoga op het strand zou zijn we naar de studio konden komen. Super attent dat je ook met ons meedacht over een leuke locatie om te gaan lunchen. dank je wel voor je tijd en gemeende aandacht. je hebt een rustgevende en warme stem, en komt zo positief over. Echt inspirerend. Nogmaals dank. Lieve groet vanuit Leidschendam. Annemieke, Sveda, Mandy en Debby.

Nautus B.V.: Yoga voor Bedrijven. ’s Ochtends voor het ontbijt een uur Yoga op het strand! Het was voor alle deelnemers een heerlijke ervaring, mede door de persoonlijkheid van Jutta die voor rust en balans zorgt in een yogales en dit voor iedereen, ook beginners, mogelijk maakt.

Mirjam: Vriendinnen Dag . Dank je wel voor de super fijne relaxte yoga workshop op het strand. De workshop was afwisselend met zowel oefeningen gericht op spieren als op ademhaling. Ik was na de workshop heerlijk relaxed en ontspannen. De lunch bij de naast gelegen strandtent  (BeachBreak) was ook helemaal prima. Kortom helemaal geslaagd.

Sabrina: Hele fijne plek om yoga les te volgen. Je mag zijn wie je bent en niks moet. Jutta is zo’n lieverd. En ook de Ouder & Kind Yoga is super! Mijn zoontje van 5 vindt het geweldig!  Heel fijn! Quinn en ik vonden het heel erg leuk. Quinn vindt het elke keer weer een feestje, de speelse manier waarop de verhalen en oefeningen gedaan worden en de vrijheid om wel of niet mee te doen. Vooral zo doorgaan.

Margreet: Met haar enthousiasme, warmte, betrokkenheid en rustige uitstraling, is yogadocente Jutta de belichaming van wat haar yoga lessen voor je kunnen betekenen. Ze stelt iedereen op zijn gemak, maakt yoga voor alle deelnemers leuk en toegankelijk en neemt je mee in haar positieve energie. De lessen voelen als een kadootje aan jezelf, je komt er herboren en gekoesterd vandaan!

Sina: Heel fijne lessen aangepast op je mogelijkheden. Niets moet alles kan. En Jutta is een geweldige lerares.

Suzanne: Ik volg met mijn zoontje Nils samen met mijn schoonzus de Yoga voor Ouder & Kind op zaterdag middag. Ik ervaar het als een rustpunt in het toch al zo drukke leven van tegenwoordig. Leuk om te zien dat mijn zoontje zo enthousiast mee doet op zijn manier. de docenten zijn ook erg lief en geduldig.

Ine: Voor mij zijn jouw yoga lessen als volgt samengevat: Doorgaans op maandagavond. Tijd, rust en volledige aandacht voor mijzelf. Gegeven door een yogadocente met deskundigheid, rust, acceptatie, variatie in de lessen en met humor. Een doel en middel tegelijk voor een aandachtvol rustpunt in de “waan van alle dag”. Een ondersteuning in het soepel en bewust blijven gebruiken van een ouder wordend lijf. Warme groet.

Jolanda: Ik volg de lessen op woensdag avond 20.15 – 21.30 uur. Daarnaast Yoga voor Ouder & Kind gedaan en Yoga op het strand. Ik beoefen al ongeveer 5 jaar yoga en ben sinds vorig jaar de lessen bij Jutta gaan volgen, het voelde gelijk goed, alles ziet er schoon en netjes uit en een hele prettige eigen ruimte, niet in een gymzaal. Fijne sfeer precies zoals ik zocht. Jutta is een warm en hartelijk persoon. de lessen zijn goed opgebouwd, het hele lichaam krijgt aandacht, ook zit er een stuk meditatie bij. De Yoga die Jutta geeft is echte Yoga, contact maken met lichaam en geest, de verbondenheid, centraal staat het voelen, dichter bij jezelf komen, ontspannen en loslaten. Sinds ik de lessen bij Jutta volg hoef ik niet meer naar de fysio! Yoga voor Ouder & Kind is ook echt een aanrader, erg leuk om zo samen met je kind bezig te zijn, het is yoga op een spelenderwijze manier, net als bij volwassenen yoga: niets moet, een fijne ongedwongen sfeer. Wil je echt wat moois aan jezelf cadeau doen dan moet je Yoga op het strand volgen, helemaal geweldig, zou dat het liefste elke week doen.

Caroline: Ik volg de les op woensdagavond 18.30-19.45 uur, de les vind ik bijzonder aangenaam, er is voldoende afwisseling tussen inspanning/ ontspanning, er is ruimte voor meditatie. Veel aandacht wordt er besteed aan de ademhaling wat ik als prettig ervaar. Professionele begeleiding. Vertrouwde veilige sfeer in mooie ruimte. Je krijgt ook inzicht in je functioneren en leert daarom goed voor jezelf te zorgen. Daarnaast kan ik hetgeen wat ik opsteek tijdens de les ook steeds meer gebruiken / inzetten in privé situatie en werksituatie. Ik ervaar de lessen bij Jutta als een ‘warm bad’ gecombineerd met dosis humor en tegelijkertijd heel professioneel. Ik hoop nog lang bij Yoga-Puur te kunnen blijven, het voelt voor mij als bijzonder ontspannen, leerzaam, soms grensverleggend, maar bovenal: “het is goed zoals je bent”. Yoga-Puur zou ik zeker aan iedereen aanraden, sterker nog, ik heb al 2 personen meegenomen en die zijn net zo enthousiast!

Elly: Ik volg de lessen op maandag avond bij Yoga-Puur vanaf het eerste begin. Ik ervaar de lessen als erg comfortabel, met respect voor ieders kunnen. Niets wordt je opgedrongen. Iedere oefening doe je op je eigen manier, zonder goed of fout. Dat spreekt mij zeer aan. Door yoga te doen blijft je lichaam en geest soepel.

Lut: Ik volg de lessen op woensdagochtend en dat bevalt mij goed. De sfeer in de studio vind ik heel aangenaam, het straalt rust uit. Ik ervaar jou als yogadocente bijzonder kundig, vriendelijk, met humor en je geeft persoonlijke aandacht op maat. Er is voldoende variatie in de lessen en er is geen competitieve sfeer, bijzonder ontspannend. Er is een goede klik tussen docente en mij, dat is essentieel, dat heb ik wel eens anders meegemaakt en dan werkt yoga niet. Ik blijf je lessen volgen omdat het mij goed doet, niet alleen de lessen zelf maar ook daarnaast pas ik yoga toe in mijn manier van leven. Vaak vertel ik erover aan anderen, familie en vrienden, over wat het mij aan positieve energie geeft. Dus bij jou Jutta, bij Yoga-Puur, zit je echt goed, het is heerlijk.

Olivia: Ik vind de Yoga voor Kinderen ontspannen en leuk. Ik vind de zonnegroet leuk.

Kitty: Ik volg nu geruime tijd de yogalessen op maandag om half 7 in de avond bij Jutta. Ik ervaar de lessen als een fijne stilte, focus, ademhaling, ruimte en bewegen. Het is voor mij een mooie vorm van mindfulness en yoga houdingen. Al en aantal van mijn vrienden volgen nu yoga bij Yoga-Puur. De strippenkaart werkt voor mij prettig en geeft mij de juiste vrijheid. Waarom ik verder nog graag verbonden ben en blijf aan Yoga-Puur zijn de workshops op de zaterdagochtend en de yoga op het strand.

Inge: De kennismaking met Jutta is voor mij op Yoga op het strand. Een eindeloze combinatie van waardevolle yoga en buiten zijn. Heerlijk! Fijne oefeningen, differentiatie en een duidelijke uitleg.

Erik: In 2016 ben ik gestart Yoga op woensdag avond. De sfeer binnen de studio is prettig, dit komt mede ook doordat bij aanvang van de les gestart wordt met een kop thee. Dit schept ook verbinding met de overige cursisten en het is een fijn begin. Ik ervaar de lessen als prettig en ontspannen. De les volg je op je eigen niveau. Tijdens de les is er de mogelijkheid om vragen te stellen over bepaalde oefeningen en houdingen. Jutta neemt dan de tijd om de oefening nog een keer uit te leggen. Jutta is een fijne yogadocente, zowel de praktijk als ook de theorie achter Yoga weet ze goed uit te leggen. Dit alles zorgt ervoor dat de Yoga-Puur studio een fijne omgeving is om yoga te beoefenen. Mocht je een les niet kunnen is er altijd gelegenheid om de les op een ander moment in te halen.

Kees: Na de les op woensdag ochtend verloopt de dag altijd wat rustiger en meer in balans voor mij.

Madelon: Ik vind Yoga voor kinderen leuk. Ik vind alles wat we doen leuk.

Carin: Ik volg al een aantal jaren les bij Jutta op de maandag avond. De wekelijkse lessen geven mij energie en de rust voor iedere nieuwe week. Dat komt door de wijze waarop Jutta les geeft. In een rustig ritme met sta-, zit- en lig-oefeningen en aansluitend een ontspanning. Iedere les is voorbereid en bouwt op, soms met een korte uitleg. Jutta neemt ons mee in meditatie oefeningen, ademhalingsoefeningen en mindfulness. Zij organiseert ook speciale workshops en brengt haar leren in de yogalessen. De les begint altijd met een kopje thee, de les is zonder moeten en vooral ieder op eigen tempo met heel soms een kleine liefdevolle suggestie. De zaal is prettig en rustig.  Parkeren nooit een probleem. Iedere les leer ik weer iets nieuws of een verdieping. En die avond slaap ik dan altijd heerlijk.

Irzah: Ik doe mee bij de Yoga voor Kinderen. Leuk is dat het niet zo heel druk is , leuke kinderen, dat we leuke oefeningen deden en niet elkaar hetzelfde. En als je wat aangeeft, dan mag het ook vaak, leuke spelletjes

Jamie Lee: Ik vind de Yoga voor Kinderen leuk, rustgevend en gezellig. Ik vind de spelletjes,  gezelligheid en leuke opdrachten en tot rust komen leuk.

Pip: Ik doe mee bij Yoga voor Kinderen. Heel leuk super !!! Ik vind het leuk waar de reis naar toe gaat.

Helga: Ik volg de yogalessen op woensdag ochtend en ervaar deze als een verrijking voor het ontdekken van wat mijn lichaam (nog) kan of niet kan. Door de verschillende houdingen leer ik mijn lichaam beter kennen. De docente is prima en legt de asānas  goed uit. Het soepel houden van mijn lichaam spreekt mij het meest aan en het berusten in mijn beperkingen. Ik zal Yoga-Puur zeker aanbevelen omdat de lessen goed ingesproken worden, lekker duidelijk en rustig zijn.

Esther: Al bijna twee jaar volg ik de lessen bij Yoga-Puur, op verschillende dagen kan ik in overleg aanschuiven wat veel flexibiliteit geeft. Jutta geeft de lessen fantastisch, het voelt altijd als een plek waar je helemaal jezelf mag zijn! Ook de achtergrond informatie over verschillende houdingen vind ik interessant. Tot slot: er is veel aanbod aan lessen. De Kinderyoga Les is echt een aanrader!

Leonie: Ik volg graag de lessen op maandag avond. Voor mij persoonlijk wilde ik weten wat na mijn knieoperatie nog mogelijk is. Ik probeer concentratie, ademhaling, beweging en ontspanning zo goed mogelijk toe te passen. Dit lukt me nog steeds aardig, niets moet – alles mag, zoals je zegt. Mindfulness en meditatie ter afwisseling vind ik prima en yoga op het strand ook.

Geraldine: Samen met mijn dochter Saar doe ik mee bij Yoga voor Ouder & Kind. Leuk, relaxt voor moeder 😉 , fijn om samen fysiek met kind bezig te zijn en te leren kennen. Wat ik leuk vond: elke keer weer een nieuw avontuur, daar kijken ze naar uit. Leuke interactie met jullie. Samen “doen” en de basis van yoga spelenderwijs leren.

Ageeth: Ik volg al enige tijd de les op maandagavond van 18.30 uur. De ruimte waar de yoga gegeven wordt is een fijne plek, zachte verlichting en het straalt rust uit. Jutta geeft op een fijne manier les, heeft een rustige stem, legt duidelijk uit en is altijd vrolijk. Jutta straalt energie uit en je voelt je snel bij haar op je gemak. Yoga geeft mij rust in mijn hoofd en houdt mijn lichaam soepel. Ik heb een kantoorbaan en vooral mijn nek, schouders en nek kunnen stram aanvoelen. Na een yoga les voelt dit alles soepeler aan, yoga is een weldaad voor je lijf. Verder slaap ik altijd heerlijk na het volgen van een les. Ik hoop nog lang lessen bij Jutta te mogen volgen.

Moeder en Kind: Ik had niet verwacht dat mijn zoontje het zo leuk zou vinden. Goede sfeer, fijn dat niets moet en alles mag! Yoga voor Ouder & Kind

Claudia: Ik heb drie jaar geleden voor gekozen om yogalessen te gaan volgen bij Jutta. Tijdens de proefles bleek dat voor mij de juiste keuze. Jutta is een menslievend mens, legt goed uit, laat je vrij. Ikzelf kampte met slechte ademhaling, mindere conditie, onrustige tijden. Stap voor stap is daar verbetering aan het komen. Dank je wel!

Ilse: Ik vind de avondles erg fijn, er is een goede sfeer. Iedereen mag op zijn of haar manier meedoen en vooral dat “niets moet, alles mag” is erg prettig. De lessen zijn afwisselend en na elke les voel ik altijd weer rust in mezelf.

Rita: Ik heb de eerste 10 lessen in 2014 van jou gevolgd via de Bond van Ouderen in de Wieken en ben intussen mee verhuisd naar de yoga studio. De lessen Yoga voor Ouderen vind ik heel leerzaam en vooral heel ontspannend!!

Kristina:  Ik volg nu zo’n anderhalf jaar yoga met grote vreugde, twee keer per week. Tijdens de lessen ervaar ik geen druk van moeten het ontstaan van mijn vrije gevoel nog meer tot uiting komt en ik steeds dieper in de houdingen kom. Jutta, mijn docente, brengt deze gave ook over en laat ieder zijn wie die is. Ik blijf yoga lessen volgen omdat het mij bewust maakt van mijn lichaam om uit mijn beperkingen te komen en waar mijn geest in verbreed wordt. Yoga kan ieder dat geven wat voor hem / haar op dat moment nodig is. 

Annet: Sinds een aantal maanden volg ik de yoga les op woensdagavond van 18.30 uur tot 20.00 uur. Ik heb nog nooit eerder yoga les gevolgd, tot op een dag dat ik een proefles ging volgen. Mijn tante zit al een geruime tijd bij Yoga- Puur en nam me een keertje mee. Het heeft even geduurd voordat ik mijn draai had gevonden, maar inmiddels voel ik me er helemaal thuis. Jutta zorgt er ook wel voor dat je je thuis voelt. Elke les beginnen we met een lekker kopje ontspanningsthee en praten we even over van alles wat er op dat moment in ons op komt. Niets is te gek en dat voelt erg prettig. Zo hebben we leuke gesprekken waarbij er regelmatig gelachen wordt, maar soms hebben we ook serieuze gesprekken. Ik vind de manier van lesgeven van Jutta erg prettig. Ze spreekt goed de adem in, maar ook hoe je de bewegingen moet uitvoeren. Doordat mijn armen en benen korter zijn dan de reguliere mensen is het voor mij soms lastig om alle oefeningen helemaal uit te voeren. Maar dat maakt het bij Yoga-Puur zo prettig, niets moet alles mag! Na de les ben ik vaak even lekker ontspannen, maar daarna krijg ik ook weer een soort boost met energie zodat ik er de komende dagen weer tegenaan kan. Veel meer mensen zouden Yoga moeten gaan volgen. Het geeft je ontspanning, maar daarnaast ook weer energie om door te gaan.

Judith: Ik volg de les op maandag avond en soms op zaterdag. Ik heb buitenlessen op het strand gevolgd. Ik vind de lessen heel prettig en vrijblijvend. Het herinnert me weer even dat het al gewoon goed is als je je best doet en je niet jezelf moet ‘pesten’ bij wijze van. Ik leer liefdevol met mezelf om te gaan. Dat maakt voor mij de lessen bijzonder en waardevol. Ik vind het daarbij vaak leuk om meer over de ideeën achter de houdingen te leren en de filosofie die bij Yoga hoort. Ook omdat ik sowieso interesse heb in de manier waarop verschillende beschouwingen naar het leven kijken. Het is fascinerend. De yoga docente is een heel lief en positief persoon. Je inspireert me om ook zo naar mijn omgeving te kijken en ik leer er van. Verder ben je heel open en geef je iedereen de ruimte die nodig is om met een comfortabel gevoel de les te volgen. Ik vind het heel knap. Ik vind het leuk als ik wat over de oefeningen weet. Verder vind ik de lessen gewoon goed. Ik voel me altijd goed als ik uit de lessen kom. Het voelt net of het een soort reinigend effect op me heeft. Alsof alle negatieve gedachten gewoon even verdwijnen en ik gewoon weer even in het nu sta. Ik zou de lessen bij Yoga-Puur zeker aanbevelen, omdat het goed voelt en ik er zelf rustig van wordt. De manier van lesgeven is bijzonder prettig.

Corry: Ik volg in de ochtend de yoga lessen. Ik vind het heerlijk om te doen. Soms wel pittig. Met evenwichtsoefeningen heb ik moeite. Jutta geeft geweldig les. Ze doet alle oefeningen mee en spreekt de houdingen goed in. Na de les heb ik een ontspannen dag.

Annemiek: Ik volg op woensdagavond een yoga les bij Yoga-Puur. De yogalessen bij Yoga-Puur zijn zeker een aanrader. Het motto is niets moet, alles mag. Als je een oefening niet kunt, kun je die zonder moeite aanpassen aan je eigen niveau. Het maakt niet uit of je een beginner bent of dat je de lessen langere tijd volgt, je kan gewoon meedoen. Jutta is zeer enthousiast en ervaren en neemt de tijd om met iedereen te praten. Tijdens de les wordt de oefening uitgelegd en hebben mensen moeite met een houding dan wordt dit uitgelegd en voorgedaan. Het voor de les een lekker een kopje thee drinken, zodat je ontspannen kan beginnen. De lessen zijn afwisselend, de ene keer pittiger dan de andere. De meditatie aan het eind is altijd een beloning na een heerlijke les Yoga en een dag werken. Kun je een keer niet dan kan je gemakkelijk de les een andere keer inhalen. Daarnaast worden er op zaterdag workshops gegeven met een thema. Je bent vrij om die ook te volgen. Ik hoop in ieder geval nog een langere tijd de lessen te kunnen volgen.

Cobie: ik volg de Yoga voor Ouderen op dinsdag ochtend en ben heel content met de yoga lessen door jou. De lessen zijn afwisselend met steeds weer nieuwe elementen. Een aantal oefeningen doe ik iedere ochtend en het leren te ontspannen heeft me vaak geholpen. Dus ik blijf graag e lessen volge

Carmen: Ik volg sinds een jaar de yogalessen van Jutta. Iedere woensdagavond probeer ik mij in de sfeervolle ruimte te ontspannen met yoga oefeningen en meditatie. Ik ervaar de lessen als buitengewoon rustgevend, relaxed en leerzaam. De zaken die Jutta aanbrengt, komen bij mij echt ‘binnen’. Het is zelfs zo dat ik – tijdens mijn vele slapeloze nachten – begin naar mijn ademhaling te luisteren en te ontspannen. Maar het zijn ook gewoon andere zaken die zij vertelt tijdens de les, die mij aan het denken zetten in mijn dagelijks leven en die ik als zeer waardevol beschouw.  De yoga oefeningen zijn voor mij soms best pittig, maar onder het motto “Niets moet en alles mag en is goed” voel ik mij nergens toe gedwongen en kies ik mijn eigen oefening. Jutta is voor mij zeer waardevol en een heel prettige vrouw om naar te luisteren en te kijken. Ze is rustig, lenig en ik denk dat zij over een groot empathisch vermogen beschikt. Het lijkt soms alsof zij voelt, hoe ik me tijdens de les voel. Haar lessen hebben mij weer op weg geholpen na een moeilijke periode. Als je een keer yoga wilt proberen, dan zeker een keer bij Jutta een les volgen om zelf te ervaren hoe jij het vindt.

Ria: Ik volg op maandagavond je lessen. Je manier van lesgeven spreekt me aan. Je neemt de tijd om uit te leggen en je doet zelf ook mee. En er is plaats voor humor in de les. Ik vind het fijn om mijn lijf soepel en gezond te houden en yoga draagt hier aan bij. Ik ga altijd met plezier naar de les. Ik ben zelf Shiatsu Therapeut, bij mijn cliënten geef ik vaak aan: ga ook yoga volgen, het geeft rust en je bent geaard. Als je dat zelf kunt voelen, wil je niets anders meer. Ik hoop dat je nog heel lang les zult blijven geven. Ik volg je.

Wilma: Ik ben in oktober 2014 begonnen met Yoga Ouderen bij Jutta.  Ik vind het altijd fijne uurtjes op dinsdagochtend, en kijk er dan ook altijd naar uit!

Anneke: Ik vind dat je heel goed rekening houdt bij de Yoga voor Ouderen met de lichamelijke situatie van ouderen. Oefeningen gericht op de beweeglijkheid en soepelheid, geen moeilijke standjes die wij toch niet kunnen maken. (ik heb 30 jaar geleden ook al 3 lessen yoga gevolgd, beviel niet). Bovendien schep je een ontspannen sfeer, iedereen doet mee voor zover zij kan.

Eva: I have been attending yoga lessons with Jutta since Autumn 2014. These classes are aimed for people above 65 years old. Jutta’s lessons put an emphasis on breathing, which she guides us into very gently. She always points out that it is important not to stress yourself too much and that you should only go as far in the exercises as you feel is good for your body. I look forward to every lesson and especially enjoy Jutta’s calm and relaxing voice.